- Mirco Maschio este Președintele Maschio Gaspardo S.p.A. și a participat în calitate de Professional Partner în cadrul RALF 2022 – Romanian Agriculture Leadership Forum, evenimentul de business al anului în agricultură, care a avut loc în perioada 18-19 mai, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cu tema “România Agricolă Europeană”.
„Piața agroalimentară europeană și internațională este din ce în ce mai dinamică, iar provocarea pentru producătorii de utilaje respectiv pentru fermieri este să livreze produse cât mai bune la prețuri cât mai competitive și totodată protejând mediul și resursele naturale. Între Grupul Maschio Gaspardo și fermieri există un parteneriat centrat pe nevoile acestora din urmă, pentru care compania încearcă permanent să dezvolte produse pentru o agricultură de precizie. Progresul companiei se datorează unei profunde înțelegeri a nevoilor fermierilor – de aici și diversitatea gamei de produse și utilaje oferite.
Grupul Maschio s-a născut în 1964 ca o afacere de familie, devenind în timp unul dintre cei mai importanți producători de utilaje agricole din lume. Din 1993 compania a devenit grupul Maschio Gaspardo, care în 2013 a integrat Unigreen, ceea ce a extins gama de producție și în domeniul protecției culturilor. La nivel mondial are 2000 de angajați din care peste 1000 de angajați respectiv 85% sunt în afara Italiei.
Gama de produse include utilaje pentru arat, prelucrarea terenului, semănat, fertilizare, protecția culturilor, prelucrarea fânului și întreținere de spații verzi. Grupul are fabrici în 3 regiuni din Italia (Veneto, Friuli și Lombardia). Fabrica din Campodarsego acoperă 28.000 mp, are 300 de angajați și produce grape rotative, prășitori, semănători combinate, mașini de împrăștiat îngrășăminte, tocatoare și freze. Fabrica din Pordenone produce toată gama de semănători de precizie pentru diferite culturi și utilaje pentru protecția culturilor. Fabrica de la Cremona produce prese de baloți rotunzi și utilaje pentru prelucrarea fânului.
Există fabrici și în România, India și China, unde se produc semănători de precizie, tocători și freze. Fabrica din România (Arad) și-a început activitatea în 2003 și s-a dezvoltat constant, producând pluguri, cultivatoare cu ancore, grape cu disc, preparatoare de pat germinativ și prese pentru baloți rotunzi. La această fabrică a fost implementat un proces tehnologic integrat, de la materia primă până la asamblarea produsului finit.
Rețeaua de distribuție a grupului s-a dezvoltat în 114 țări, iar în România ea include 14 dealeri. Grupul este o prezență constantă la expozițiile agricole din țară. Compania se mândrește și cu Academia Maschio Gaspardo, o școală unde grupul dezvoltă cunoașterea tehnică și comercială a utilajelor agricole atât pentru angajați cât și pentru dealeri.
Politica de mediu durabilă: grupul implementează din 2011 o politică eco, care a primit numeroase premii și recunoașteri internaționale.
Gama de produse include: pluguri, scarificatoare cu cadru fix și pliabil, grape cu disc, grape rotative, freze, tocătoare de resturi vegetale, semănători, prășitori, distribuitoare de îngrășăminte, atomizoare pentru vie, pulverizatoare, cositori, greble de răvășit și de adunat, prese de baloți rotunzi.”
Foto© romanianagriculture.ro