RALF Romanian Agriculture Leadership Forum


Vorbitori și Parteneri

Kaspars Melnis

Președintele Consiliului de Administrație al Asociației Societăților Agricole Statutare, Membru Consiliului de Administrație al Organizației Agricole din Letonia LOSP și Vicepreședintele consiliului de administrație al fermei de lapte „SPRŪŽEVA-M” din Letonia.

*in person

Carolina Fernández Martín

Câștigătoarea celui de-al VI-lea Premiu Național Tânărul Fermier 2020, un concurs organizat de Asociația Tinerilor Fermieri (ASAJA) din Spania. Deține ferma zootehnică Casa Gutier, care comercializează produse din carne îmbogățite cu Omega 3.

* in person

Tom Chanter

Finalist Farmers Weekly Awards, Farm Manager finalist 2021, UK

*in person

 

Adam Nowak

Fermier polonez cu experiență în companii din sectorul agroalimentar și în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Din 2018 este Vicepreședintele CEJA – Consiliul European al Tinerilor Fermieri.

*in person

 

Wolfgang Burtscher

Director General al Direcției Generale Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) din cadrul Comisiei Europene

*online

Dawn Thilmany McFadden

​​În prezent este președintele AAEA ​- Agricultural and Applied Economics Assn, Co-Director CSU Regional Economic Development Institute și Profesor​ ​​​​​​de Agribusiness Management la Universitatea de Stat din Colorado​.

*online

Jean Ionescu

Country Leader Romania & Moldova, Corteva Agriscience

*in person

Maria Cîrjă

Marketing Manager Romania & Moldova, Corteva Agriscience

*in person

Mirco Maschio

Președintele Maschio Gaspardo S.p.A. Grupul Maschio Gaspardo este un jucător mondial în producția de echipamente de cultivare,însămânțare, fertilizare, tratare a culturilor, întreținere ecologică și echipamente pentru fân. Fondat în Campodarsego (PD, Italia) în 1964 de Egidio Maschio, Grupul Maschio Gaspardo are 2000 de angajați în întreaga lume în 8 unități de producție și 13 filiale comerciale.

*in person

 

Leonard Gonciulea

Director Economic în cadrul Maxagro, companie care exploatează 10.000 hectare și crește 2.250 vaci de lapte în județul Timiș.

*in person

 

Ionuț Dumitru

Analist Economic

*in person

Dumitru Ene

Dumitru Ene administrează o fermă vegetală de 2.000 hectare în județul Galați și o fermă piscicolă de aproximativ 580 hectare în Republica Moldova. Deține un sistem de irigații prin tambur și în prezent are peste 1000 hectare irigate.

*in person

Sandor Darabont

Profilul său de activitate include producția vegetală pe o suprafață de 3.000 de hectare, o bază de recepție cu o capacitate de 15.000 de tone, creșterea a circa 15.000 de viței de carne și o plantație de viță de vie pe o suprafață de 40 de hectare.

*in person

Mircea Drăghici

General Manager, AGRIVI România

*in person

Dan Manolescu

Preşedintele Camerei Consultanţilor Fiscali

*in person

 

Adrian Cocan

Directorul general al Agroserv Măriuţa a pus bazele unui brand de produse premium în industria lactatelor – Lăptăria cu caimac, care distribuie 14 produse în 2100 magazine din toată țara. Agroserv Măriuţa a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

*in person

Daniel Donici

Proprietarul Artesana continuă investiția de 3,5 mil. euro prin care construiește a doua fabrică din Tecuci, Galați. Produsele Artesana sunt prezente în Auchan, Car­refour, Kau­fland, Cora, Mega Image, Selgros și o parte din magazinele Profi și Lidl.

*in person

Cristian Papaianopol

Director General în cadrul companiei Consultech Industrial Supplies SRL, reprezentant oficial în Rom​ânia și Republica Moldova al Grupului Flottweg, specializat în tehnologia​ ​separării, unul din cele mai mari grupuri din industrie la nivel internațional.

*in person

 

Horațiu Oliviu Buzgău

Antreprenor din noua generaţie a agriculturii, Horaţiu Buzgău este reprezentantul grupului Agrind, care administrează peste 3.000 hectare în judeţul Satu Mare.

*in person

Florian Mateiță

Co-fondator Obor21, prima cooperativă țărănească digitală din România

*in person

 

Cosmin Iancu

Administrează peste 1100 hectare în Grădiştea, Ilfov. Tânărul fermier este responsabil de tot ce înseamnă tehnologia de cultură şi instrumentele prin care reuşeşte ca această tehnologie să fie pusă în practică. Prin intermediul ideilor noi pe care le-a promovat, a reuşit să crească profitabilitatea şi rentabilitatea afacerii.

*in person

 

Vlăduț Peica

Medicul veterinar deține Ferma Peica din județul Bistrița-Năsăud, unde șapte roboți fac aproape toată treaba, supravegheați de doi muncitori. Practic, acesta este tot personalul din ferma cu 220 de vaci din Rasa Red Holstein.

*in person

Gabriel Leca-Novac

Director Tehnic, Agricost SA

*in person

 

Cătălin Cosmin Viziru

Marketing Manager FMC Agro Operational România și Republica Moldova

*in person

Damien Cochein

Sales Manager Eastern Europe, Zimmatic by Lindsay

*in person

Zino Agha

Fondatorul Fermei Vâlsăneşti are ca obiectiv pentru 2021 – 2023 atingerea unui număr de 50 de vaci din rasa Bălțată Românească, 300 de capre Carpatine Românești și deschiderea a 3 magazine proprii în București, Pitești și Curtea de Argeș, de unde clienții pot cumpăra produse 100% naturale.

*in person

 

Diana Georgescu

În Livada de Poveste sunt cultivate 6 hectare cu peri, meri, pruni, cireși, vișini, piersici, gutui și zmeură. Anul acesta, pe lângă cele 6 hectare, a fost înființată o nouă plantație de 700 peri în sistem clasic. De asemenea, începând cu toamna 2021 proprietarii își doresc să înființeze o linie pentru a putea procesa fructele.

*in person

Mircea Chipăilă

Cultivă 500 hectare în județul Constanța și face parte din Grupul de Inițiativă Civică al Producătorilor Agricoli Dobrogeni.

*in person

 

Marius Eftene

Director de Marketing Netafim powered by EPRS Romania.

*in person

Fănel Bogos

Proprietarul Vanbet, grup care deţine 12 ferme pui de carne, 6 ferme găini ouă con­sum, două ferme găini repro­duc­ţie ra­să grea, două ferme tine­ret în­locuire, o fermă tineret înlocuire rasă uşoa­ră, aba­tor, incubaţie, o fermă de capre şi o fa­bri­că spe­cia­lizată pe lapte de capră, în judeţele Vaslui, Galaţi şi Iaşi.

*in person

 

Dacian Sabău

Producător agricol în sistem ecologic, care deține 400 hectare în județul Timiș pe care cultivă grâu, mazăre și floarea soarelui.

*in person

 

Andreea Koronios 

Marketing manager în cadrul ROA Cluj, un grup ce reuneşte 26 de producători agroalimentari, în principal din judeţul Cluj. Plănuiește să acceseze fonduri europene pentru a creşte vizibilitatea grupului de producători locali.

*in person

Michael de Lima Ribeiro

Regional Sales Manager Orkel AS

*in person

Petre Ciobanu

Key Account Manager Europe & CIS, Valmont Industries

*in person

Maksym Shylov

Expert în asigurări agricole și Group Practice Leader Food&Agriculture în cadrul grupului GrECo. Are o experiență de 19 ani în managementul riscului, în special în domeniul asigurărilor alimentare și agricole. A dezvoltat soluții de asigurare parametrică pentru clienți din mai multe țări.

*in person

Alexandru Haită

Deține 1100 hectare și a investit 200.000 de euro într-o distilerie unde transformă orzul, porumbul şi secara în primul whiskey din România, produs în Teleorman.

*in person

 

Gabriel Roceanu

Manager General al ​​Cramei Oprişor, care a finalizat în 2021 o investiţie de 650.000 de euro din fonduri europene, prin care este vizată extin­derea capacităţii de procesare şi stocare a cramei.

*in person

Florin Dănoaie

Directorul general al ​​Domeniilor Boieru, a finalizat în 2021 un nou complex turistic viniviticol. Podgoria are 200 hectare de viță de vie, din care 70 de hectare se află la Ciumbrud, iar 130 la Rahău.

*in person

Marius Petrache

Director General al Fermei Marcoser din Matca, care are 3,5 hectare de solarii de legume sub diferite structuri, precum: lemn, metal și mixt.

*in person

Dacian Badea

Preşedintele Fermelor Ecologice SILVANIA Cooperativă Agricolă, un lanț agroalimentar integrat vegetal-zootehnie-procesare. În fermele din Țara Silvaniei, se cultivă peste 2400 hectare de teren și se produce hrană pentru cele peste 1400 de vaci de lapte de la care se obține unt, brânzeturi și smântână.

*in person

Radu Niculescu

Sales Director în cadrul Merry Berry, cea mai mare plantație de afini bio din România, circa 100 hectare în județul Dâmbovița.

 

*in person

Valentin Popa

Cultivă ciuperci Pleurotus în județul Vâlcea, în 12 tuneluri care se întind pe o suprafață de 3600 mp.

 

*in person

Alexandru Baciu

Vicepreședintele LAPAR și proprietarul Fermei Baciu, cultivă cereale pe 2.000 de hectare, are 1.200 de vaci şi două magazine de desfacere a cărnii în Bucureşti.

*in person

Ionuț Lăscaie

Preşedintele Coo­pera­tivei Agricole de la Lunguleţu formată din 855 de membri

*in person

 

Alex Tudose

Farm Manager în cadrul Sol și Suflet, fermă care cercetează și dezvoltă pentru prima dată în România modelul de producție regenerativ și oferă un spațiu de educație și formare profesională pentru tinerii fermieri români aflați la început de drum, prin programul de internshipuri plătite.

*in person

Mihai Chesnoiu

Cultivă legume în câmp pe 5 hectare, legume în spaţii protejate pe 6.200 metri pătraţi.

*in person

Ștefan Chirițescu

Marketing Manager al Cotnari, companie care are peste 1.800 de hectare cu plantații de viță de vie și vinde 17 milioane de litri de vin pe an. 

*in person

Ionuț Victor Radu

Cultivă legume și fructe în solarii pe o suprafață care depășește un hectar în județul Olt

*in person

Gica Neamțu

În cadrul Pofta Focului, se ocupă de planificare producție și aprovizionare, management imagine, management financiar și producție. Producătorul are în plan investiţii de circa 50.000 de euro prin care vizează extinderea halei de producţie şi echipamente.

*in person

Mihail Coman

Directorul Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură (ICDP) Piteşti

*in person

 

Marius Bîcu 

Director general al De la Ferma și al Unilact Transilvania. A construit o fermă modernă care administrează peste 800 hectare de teren arabil cultivate majoritatea cu cereale, o pășune de 200 hectare, 500 de vaci și oi. Fabrica companiei de procesare a laptelui este una din cele mai importante investiții din județul Alba și zonele învecinate.

*in person

Ionuț Vochin

Ionuț Vochin, proprietar al companiei Oxigen, are în localitatea Novaci, din județul Giurgiu, sere pe o supra­față de 17.000 de metri pătrați, cu pro­duc­ție în sistem hidroponic.

*in person

 

Ioan Gociman

Director Tehnic Executiv în cadrul Asociației Aberdeen Angus din România.

*in person

Cosmin Căruntu

Familia Căruntu cultivă 1000 hectare cu grâu, porumb și rapiță în județul Timiș. Cosmin Căruntu este pasionat de agricultura digitală și deține un canal de Youtube unde postează conținut despre noile utilaje din fermă. 

https://www.linkedin.com/in/cosmin-c%C4%83runtu-ab980b1a8/

*in person

Viorel Marin

Președintele Asociației Naționale a Industriilor de Morărit și Panificație din România – ANAMOB

*in person

 

Nicoleta Dumitrescu

Co-fondator al BioFresh Banat, producător de legume proaspete, bunătăți pentru cămara de iarnă și răsaduri pentru grădină.

*in person

Achim Irimescu

Ministrul plenipotențiar în cadrul Reprezentanței Permanente a României la UE

*online

Ștefan Arsene

Fondator Aeroponix Robotics, primul start-up din România bazat pe sistemul de aeroponie care are un impact favorabil asupra mediului, în sensul că reduce consumul de apă cu până la 90%.

*in person

 

George Cățean

Crește 1.500 de ovine şi peste 100 de vaci, produce brânzeturi şi preparate din carne pe care le vinde în mai multe magazine proprii şi locale, precum şi în câteva magazine ale unei mari rețele de supermarketuri din România.

*in person

Ionel Păunel

Președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli OLT și inițiator al Grupului Uniunea Salvați Țăranul Român

*in person

 

Avraham Marian Cioceanu

Președintele Asociației BIO România

*in person

 

Ioana Nistorescu

Deține Livada de la Argeș – 4 hectare cultivate cu meri, peri, pruni, cireși și piersici. Toate investițiile au fost făcute din fonduri proprii. Pentru viitor caută soluții de valorificare a fructelor în produse cu valoare adăugată mai mare decât sucul sau chipsurile. În paralel, dezvoltă de 2 ani proiecte pentru startupurile de tehnologie din industria de agribusiness/agrifood împreună cu echipa Activize.tech

*in person

Corina Oprea

Crăiţa Merelor este numele unei livezi din Voineşti, în cadrul căreia se produc peste 130 de tone de mere anual. Sub brandul Crăiţa Merelor, familia Oprea comercializează fructe proaspete, suc natural de mere, organizează excursii în livadă, iar recent a început să dezvolte şi o pensiune în livada cu meri.

*in person

Nicu Vasile

Președintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR

*in person

 

Dragoș-Costin Telehuz

Secretar de Stat, Ministerul Agriculturii

*in person

Cezar Gheorghe

Founder Agricolumn

*in person

Sorin Moise

Secretar de Stat, Ministerul Agriculturii

*in person

Andreea Stroe

Moderator

Producător Agrojurnal la Digi 24

*in person

Constantin Rudnițchi

Jurnalistul RFI are o experiență de 30 de ani în presa scrisă, audio și TV ca jurnalist, moderator și realizator de emisiuni.

*in person

Tudor Calotescu

Moderator

Jurnalist la Sens & Contrasens în Agricultură

*in person

Gabriel Gherghescu

Moderator

Producătorul emisiunii Viața satului – TVR

*in person

Organizatori și Parteneri

Organizatori

MASTER PARTner 

PROFESSIONAL PARTNERS

PARTeneri

susținătorI

PARTeneri media

 Proiecte Conexe Agricultură

PROIECTE SPECIALE

Vreau să devin Partener

Adrian Badea

Director Național Vânzări, PETKUS România

PETKUS este mândru partener al RALF 2018, unde vă invităm să discutăm la cel mai înalt nivel despre cum putem construi un viitor mai bun agriculturii din România. PETKUS este alături de fermierii români dornici să fie în avangarda fermierilor din Europa prin valorile sale principale: Tehnologie, Inovație, Inginerie și Service.

De la recoltare până la procesare este o lume fascinantă, în care ne simțim ca acasă și pe baza căreia ne-am dezvoltat portofoliul pentru a răspunde nevoilor clienților. Orice fermier are nevoie de spații de stocare pentru recolta sa, de echipamente de condiționare și procesare și chiar de stații de semințe, pentru a pregăti recolta următoare. Deviza noastră este <<semințe puternice, cereale sănătoase>>. Abia așteptăm să ne reîntâlnim cu această ocazie unică cu prieteni vechi, pentru a discuta despre bunele practici ale liderilor care dau direcția în agricultura de la noi.

Mihai Afiliu

Administrator, AFILIU TRANS SRL, Buzău, +6000 ha
Fermier Invitat

Mă bucur nespus că am avut onoarea să particip la Forumul Internațional de Agricultură RALF, eveniment care a reunit peste 300 de mari fermieri români, din 38 de județe, specialiști, reprezentanți ai asociațiilor profesionale și ai companiilor de profil, dar și jurnaliști din presa agricolă. RALF devine astfel întâlnirea anuală a marilor a marilor fermieri români, o platformă de comunicare a reușitelor recente din agricultura românească, prezentate într-un context internațional, alături de bune practici din țările invitate.

Totodată, este un eveniment deosebit, pentru că se adresează unui segment al economiei aflat într-o continuă expansiune și dezvoltare, cu investiții și retehnologizări, cu rezultate și eficiență, care fac față cu brio concurenței vest-europene. Marii fermieri români sunt alături de invitații străini pentru a schimba idei, pentru a expune experiențele lor agricole și pentru a încheia noi parteneriate. Consider că evenimentul este util pentru toți fermierii români, datorită schimbului de experiență cu omologi din alte regiuni ale UE.

Puiu Ilisei

Director General, PILIS SRL, Călărași, +1000 ha
Fermier Invitat
Evenimentul a fost foarte benefic pentru mine, pentru că, deși consider că am echipamente moderne, mereu găsești ceva nou, întâlnești oameni cu experiențe diferite din diferite părți ale lumii. Astfel de evenimente trebuie organizate mai des, chiar în diferite locuri din țară și arătat fermierilor ce mi-ați arătat și mie.

Vasile Vîntu

Rector Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”, Iași

Partener Educațional

Am participat cu bucurie și interes la cea de-a IV-a ediție a Forumului Internațional al Marilor Fermieri, convins fiind că reprezentă un eveniment de top, un cadru perfect de dezbateri constructive și inovative ale experților, fermierilor, specialiștilor și mediului educațional. Apreciez că evenimentul și-a atins scopul propus, beneficiind de o foarte bună organizare, o participare selectă și abordarea unei tematici de actualitate pentru agricultura României.

Daniel Buda

Vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) a Parlamentului European
Invitat
RALF a fost și anul acesta un eveniment de excepție. Îi felicit pe organizatori pentru faptul că și în acest an au fost puși, deopotrivă la aceeași masă, fermieri, mediul academic și de cercetare dar și decidenții politici. Crearea acestui spațiu de dezbatere este absolut necesar pentru identificarea problemelor, a soluțiilor dar și a mecanismelor prin care să se asigure durabilitatea sectorului agricol. Combaterea schimbărilor climatice, nevoia crescândă pentru alimente de calitate și la prețuri accesibile, vor determina cu siguranță fermierii să investească în tehnologia de ultimă generație și să se adapteze la noile realități economice, sociale și de mediu. În același timp, decidenții politici trebuie să adapteze legislația națională și europeană astfel încât să fie asigurată sustenabilitatea sectorului agricol.

Mihail Dumitru

Director General Adjunct al Direcției Generale pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene

Invitat

Am avut plăcerea de a participa la ediția 2019 a RALF. Am fost impresionat de participarea de top din partea marilor fermieri, administrației guvernamentale românești și europene, a mediului de afaceri, mediului academic și mass media. Liderii din agobusinessului românesc și internațional au discutat soluții pentru un sector agricol durabil care să facă față provocărilor majore cu care se confruntă astăzi și în viitor. Furnizorii de tehnologii noi și inovatoare, mediul academic și decidenții guvernamentali au prezentat fermierilor multe soluții pe care le pot pune la dispoziția lor. Soluții există. Ideea dominată în discuțiile la care am participat a fost că trebuie să acționăm uniți pentru combaterea schimbărilor climatice și a face sectorul sustenabil. Politica Agricolă Comună (PAC) pune un accent crescut pe sustenabilitatea fermelor din perspectiva economică, ecologică și socială. Este nevoie urgentă de acțiune pentru combaterea schimbărilor climatice, iar agricultura are soluții la îndemână. PAC va contribuii la obiectivul acesta de a face Europa primul continent neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

Vasile Varvaroi

CEO, Cargill România
Supporter

Mulțumesc, în primul rând, organizatorilor acestui eveniment, care ne dorim să devină tradiție în agricultura românească. Ideea de a pune împreună marii fermieri ai României, într-un eveniment care să le aparțină, trebuie salutată și susținută.

În final, acest grup de fermieri reprezintă motorul dezvoltării durabile al acestui sector în viitor. La nivelul acestui grup s-au dezvoltat tehnologiile inovative în agricultura românească, aici se pot proba strategiile ce se vor aplica pe viitor și la acest nivel s-au obținut și cele mai bune rezultate în agricultură.

Din aceste motive, ne dorim și noi, Cargill România, să devenim un partener al acestui eveniment, de la care suntem convinși că vom avea multe de învățat. Compania noastră, prin poziția sa în sistemul alimentar mondial, are și oportunitatea și responsabilitatea de a susține schimbarea către o lume capabilă să își asigure consumul într-un mod sustenabil și durabil. Rolul nostru, al echipei Cargill din România, este să prezentăm perspectivele și dorințele producătorului roman. Sunt convins că vom pleca de la acest eveniment cu o mulțime de idei și potențiale proiecte comune, dar și cu bucuria revederii unui grup de parteneri.

Gelu Scutaru

Director General, Comcereal, Vrancea, + 4500 ha

Doresc să vă multumesc pentru onoarea de a fi unul dintre fermierii români care au avut calitatea de Speaker la ediția 2017 a Forumului Internațional de Agricultură RALF. Evenimentul, organizat în condiții foarte bune, a lăsat o impresie deosebită. 

Am plecat de la forum în mod sigur cu mai multe informații despre modul cum reușesc fermierii din alte părți ale lumii să obțină rezultate foarte bune. Continuați că merită!

Vreau să particip

Raluca Șoaita

ARCHITECT & FOUNDER, TESSERACT ARCHITECTURE

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Îmbunătățirea infrastructurii medicale este critică și urgentă în Romania.

De aceea, competiții precum Romanian Healthcare Awards 2021 sunt mai mult decăt binevenite pentru a face vizibilitate sectorului medical și bunelor practici din domeniu. Încurajez pe toți medicii, echipele medicale și spitalele care au reușit să schimbe ceva, câtuși de puțin în jurul lor în acest an, să aplice și să contribuie astfel la creșterea calității serviciilor medicale în România. “

Dr. Adrian Udrea

 Director Medical, Medisprof Cancer Center

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

“Puterea exemplului a fost întotdeauna unul din motivele pentru care am clădit ceva in clinica mea. Haideți să ieșim din anonimat și să arătăm tuturor cât suntem de pasionați și de profesioniști în ceea ce facem.”

Prof. Dr. Cătălina Poiană

Prorector al Universității De Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Romanian Healthcare Awards 2020 reprezintă un moment în care societatea medicală își promovează medicii, spitalele și echipele medicale care au dat dovadă de implicare și profesionalism în activitatea curentă pentru și în beneficiul pacienților. Sunt onorată că fac parte din juriul acestui eveniment, un juriu format din reputate personalități. Acest eveniment trebuie să ne arate că România are medici valoroși și unități medicale unde se practică un act medical de calitate.

În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, cel mai numeros colegiu teritorial, cu peste 13.500 de membri activi, susțin valorizarea medicilor, iar în calitate de prorector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București salut această inițiativă care promovează medicii de astăzi, studenții de ieri, pe care noi i-am format în toate universitățile de medicină și farmacie din țară.”

Andreea Cigolea

Jurnalist

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Am contact în fiecare zi cu medici din toate domeniile, care lucrează atât la stat, cât și la privat. Toți au nemulțumirile lor și consider că a venit momentul ca aceste nemulțumiri să fie aflate de toată lumea. Am văzut în această pandemie medici care sunt adevărate modele de urmat, care au uitat de ei, și-au lăsat și familia pe locul doi, stând peste 12 ore zilnic în spitale. Și cel mai important e de fapt că nu au plecat din țară pentru un trai mai bun, au rămas aici pentru a salva vieți, pentru a fi alături de noi. Cred că astfel de oameni trebuie scoși în față și apreciați la adevărata valoare, pentru că, mai ales acum chiar au nevoie. Romanian Healthcare Awards 2021 reprezintă o ocazie prin care ne putem promova medicii de astăzi și mă bucur că pot face și eu parte din acest proiect.” 

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector, UMF Iași

Partener Educațional ROHO

 

”A profesa medicina presupune asumarea, zi de zi, a unei imense responsabilități: confortul, sănătatea și chiar viața pacienților noștri depind de noi, de calitatea actului medical pe care îl oferim. De aceea, autoritatea formală sau informală în lumea medicală implică un grad de responsabilitate semnificativ mai ridicat decât în alte profesii. Cum apar liderii în domeniul medical, care sunt condițiile și contextul favorabile apariției lor? În primul rând, un lider medical nu apare, ci se formează. Procesul începe din școală, din învățământul preuniversitar, atunci când se cristalizează atât trăsăturile de caracter ale individului, cât și vocația sa, curiozitatea și apetitul pentru cunoaștere. Aceasta este fundația pe care, mai târziu, mediul universitar clădește cunoștințele specifice domeniului medical. Cunoștințele sunt absolut necesare, dar nu și suficiente – un viitor lider în domeniul medical are vitală nevoie de puterea exemplului, de un model care să-l inspire și pe care să-l urmeze în cariera sa. Relația mentor – discipol în medicină este printre cele mai profunde și complexe relații de acest tip și ea va defini și ghida, în timp, profilul viitorului lider. Nu în ultimul rând, un lider în lumea medicală este un om pentru care acumularea permanentă de cunoștințe este la fel de naturală ca respirația. Medicina este un domeniu extrem de dinamic, în care cercetarea aduce în fiecare zi elemente de noutate pe care un lider profesional trebuie să le asimileze pentru a-și conserva acest statut.”

Vasile Ruscovan

Director General, Kapamed

Professional Partner ROHO

 

“Sectorul sanitar din România este într-o continuă schimbare, întâmpinând noi provocări. Creșterea continuă a calității, dar și a complexității serviciilor medicale pun o presiune continuă asupra bugetelor spitalelor publice și private. Înțelegem competitivitatea pieței serviciilor medicale, crescândă pe an ce trece, în vederea atragerii și păstrării pacienților asigurați medical. Dezvoltarea sectorului medical privat mută spitalele publice din zona prestatorilor de servicii medicale, în zona jucătorilor din marea industrie medicală. Pe cale de consecință, elementele ce țin de maximizare și eficiență a lanțului de aprovizionare și de trasabilitate a consumabilelor medicale, în vederea creșterii productivității, siguranției, securității și realizarea de economii, vor face diferența. Kapamed furnizează cele mai eficiente și sigure soluții RFID de optimizare logistică, adaptabile la nevoile fiecărui spital în parte, iar Convenția Română a Spitalelor este locul unde vă vom împărtăși experiența noastră.”

Prof. Dr. Leonard Azamfirei

Rector, UMF Târgu Mureș

Partener Educațional ROHO

 

“Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureș susține acest amplu eveniment internațional dedicat calității actului medical. Suntem o comunitate academică preocupată de viitorul medicinei românești și conștientă de responsabilitatea pe care ne-am asumat-o, aceea de a le oferi absolvenților noștri o educație medicală de elită. Universitățile joacă un rol esențial în formarea viitorilor lideri ai echipelor medicale din spitalele din România. De peste șapte decenii, în centrul medical și universitar Târgu Mureș se formează generații de medici, farmaciști și alți specialiști care sunt dedicați misiunii nobile de a salva vieți și care își aduc aportul la îmbunătățirea sistemului sanitar românesc. Într-o universitate, viitorii lideri din Sănătate dobândesc cunoștințe medicale solide, competențe, abilități și valori esențiale definirii lor ca profesioniști și ca oameni.”

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner ROHO

 

“Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim “health continuum”. Viziunea ROHO este similară cu a noastră și suntem încântați să fim Master Partner al acestui eveniment.“

Emanuel Guţan

Country Manager Ecolab Romania, Bulgaria, Ukraina, Moldova

Partener ROHO

 

“Ecolab Romania, prin Divizia Healthcare, oferă soluții de prevenire a infecțiilor care ajută la asigurarea unui mediu mai curat, mai sigur și mai sănătos pentru pacienți și furnizorii de servicii medicale, ceea ce duce la rezultate îmbunătățite, eficiențe operaționale și satisfacție crescută a pacienților. Modelul nostru unic de livrare a programului de preventive reunește tehnologie de ultimă oră, informații în timp real, servicii furnizate personal și instruire de bune practici. Participarea activă la evenimentele ROHO ne provoacă să identificăm împreună cu specialiștii din spitale, soluții pentru creșterea calității serviciilor medicale românești.”

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier Prezidential, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențialăi

Președinte și membru al Juriului internațional Romanian Healthcare Awards 2021

“De prea puține ori vorbim despre excelență în medicina românească și trebuie să recunoaștem că avem nenumărate povești de succes, atât din sfera profesioniștilor din sănătate, cât și a spitalelor. Punând mai des în lumină aceste povești, putem obține un efect de multiplicare! Pandemia cu care ne confruntăm ne-a dovedit o dată în plus rolul critic pe care personalul medical îl are în lupta împotriva răspândirii virusului. Fără îndoială că rezultatele medicilor și ale echipelor medicale nu ar fi fost posibile fără spitale performante. 


Romanian Healthcare Awards constituie o ocazie extraordinară de a ne arăta recunoștința pentru medici și echipe medicale a căror activitate stă sub semnul profesionalismului, devotamentului și responsabilității, și de a premia spitale modele de bune practici, în care putem păși cu încredere. Cele trei categorii ale ediției din 2020 – Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului și Spitalul Anului vin să încununeze efortul consecvent depus zi de zi, pentru menținerea sănătății noastre, a tuturor, oferindu-ne nouă, membrilor juriului, prilejul de a ne arăta aprecierea și de a vă oferi însemnele prețuirii noastre pentru valorile promovate! Vă invit așadar, în calitate de Președinte și membru al juriului să vă faceți cunoscute poveștile de succes, nu doar în România, ci în lumea întreagă!”

Newsletter

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T.  Popa”, din Iași

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„La sfârșitul unei gărzi infernale sau după o operație dificilă, când realizezi că ți-ai ales un drum cu sens unic, îți aduci aminte și de ce ai ales să urmezi una dintre cele mai grele dar și mai nobile meserii din lume. De ce ai ales să pui sănătatea celor din jur mai presus de propria sănătate și de ce, de multe ori, petreci mai mult timp la spital decât alături de familie. Pentru că medicina este mai mult decât o profesie, este o vocație, te definește nu doar ca profesionist, ci și ca om, și pentru că medicii adevărați nu așteaptă nici bani, nici laude, pentru a-și face datoria. Câteodată, însă, ai nevoie de încurajări și de premii ca să poți mergi mai departe, așa cum actorii se hrănesc cu aplauzele publicului. Iar Romanian Healthcare Awards 2020, prima competiție din România cu juriu internațional, dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor, exact asta și-a propus, să certifice valoarea profesională și umană, să ofere un plus de considerație și recunoștință.”