RALF Romanian Agriculture Leadership Forum
Agricultura României are o responsabilitate majoră și un rol vital în contextul european actual. “România Agricolă Europeană” este tema ediției RALF 2022 Romanian Agriculture Leadership Forum.
RALF este cel mai complex eveniment profesional și de business din România dedicat marilor fermieri, investitori și lideri din agricultură, producătorilor și procesatorilor, care abordează întreg lanțul agricol valoric. RALF este parte a seriei de evenimente Romanian Agriculture, alături de Romanian Agriculture Processing Forum și Seara Marilor Fermieri, care au avut loc în perioada 18-19 mai 2022.
Vorbitori și Parteneri
Carolina Fernández Martín
Câștigătoarea celui de-al VI-lea Premiu Național Tânărul Fermier 2020, un concurs organizat de Asociația Tinerilor Fermieri (ASAJA) din Spania. Deține ferma zootehnică Casa Gutier, care comercializează produse din carne îmbogățite cu Omega 3.
* in person
Tom Chanter
Finalist Farmers Weekly Awards, Farm Manager finalist 2021, UK
*in person
Adam Nowak
Fermier polonez cu experiență în companii din sectorul agroalimentar și în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Din 2018 este Vicepreședintele CEJA – Consiliul European al Tinerilor Fermieri.
*in person
Wolfgang Burtscher
Director General al Direcției Generale Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) din cadrul Comisiei Europene
*online
Mirco Maschio
Președintele Maschio Gaspardo S.p.A. Grupul Maschio Gaspardo este un jucător mondial în producția de echipamente de cultivare,însămânțare, fertilizare, tratare a culturilor, întreținere ecologică și echipamente pentru fân. Fondat în Campodarsego (PD, Italia) în 1964 de Egidio Maschio, Grupul Maschio Gaspardo are 2000 de angajați în întreaga lume în 8 unități de producție și 13 filiale comerciale.
*in person
Leonard Gonciulea
Director Economic în cadrul Maxagro, companie care exploatează 10.000 hectare și crește 2.250 vaci de lapte în județul Timiș.
*in person
Dumitru Ene
Dumitru Ene administrează o fermă vegetală de 2.000 hectare în județul Galați și o fermă piscicolă de aproximativ 580 hectare în Republica Moldova. Deține un sistem de irigații prin tambur și în prezent are peste 1000 hectare irigate.
*in person
Sandor Darabont
Profilul său de activitate include producția vegetală pe o suprafață de 3.000 de hectare, o bază de recepție cu o capacitate de 15.000 de tone, creșterea a circa 15.000 de viței de carne și o plantație de viță de vie pe o suprafață de 40 de hectare.
*in person
Dan Manolescu
Preşedintele Camerei Consultanţilor Fiscali
*in person
Daniel Donici
Proprietarul Artesana continuă investiția de 3,5 mil. euro prin care construiește a doua fabrică din Tecuci, Galați. Produsele Artesana sunt prezente în Auchan, Carrefour, Kaufland, Cora, Mega Image, Selgros și o parte din magazinele Profi și Lidl.
*in person
Cosmin Iancu
Administrează peste 1100 hectare în Grădiştea, Ilfov. Tânărul fermier este responsabil de tot ce înseamnă tehnologia de cultură şi instrumentele prin care reuşeşte ca această tehnologie să fie pusă în practică. Prin intermediul ideilor noi pe care le-a promovat, a reuşit să crească profitabilitatea şi rentabilitatea afacerii.
*in person
Gabriel Leca-Novac
Director Tehnic, Agricost SA
*in person
Damien Cochein
Sales Manager Eastern Europe, Zimmatic by Lindsay
*in person
Zino Agha
Fondatorul Fermei Vâlsăneşti are ca obiectiv pentru 2021 – 2023 atingerea unui număr de 50 de vaci din rasa Bălțată Românească, 300 de capre Carpatine Românești și deschiderea a 3 magazine proprii în București, Pitești și Curtea de Argeș, de unde clienții pot cumpăra produse 100% naturale.
*in person
Diana Georgescu
În Livada de Poveste sunt cultivate 6 hectare cu peri, meri, pruni, cireși, vișini, piersici, gutui și zmeură. Anul acesta, pe lângă cele 6 hectare, a fost înființată o nouă plantație de 700 peri în sistem clasic. De asemenea, începând cu toamna 2021 proprietarii își doresc să înființeze o linie pentru a putea procesa fructele.
*in person
Mircea Chipăilă
Cultivă 500 hectare în județul Constanța și face parte din Grupul de Inițiativă Civică al Producătorilor Agricoli Dobrogeni.
*in person
Fănel Bogos
Proprietarul Vanbet, grup care deţine 12 ferme pui de carne, 6 ferme găini ouă consum, două ferme găini reproducţie rasă grea, două ferme tineret înlocuire, o fermă tineret înlocuire rasă uşoară, abator, incubaţie, o fermă de capre şi o fabrică specializată pe lapte de capră, în judeţele Vaslui, Galaţi şi Iaşi.
*in person
Dacian Sabău
Producător agricol în sistem ecologic, care deține 400 hectare în județul Timiș pe care cultivă grâu, mazăre și floarea soarelui.
*in person
Andreea Koronios
Marketing manager în cadrul ROA Cluj, un grup ce reuneşte 26 de producători agroalimentari, în principal din judeţul Cluj. Plănuiește să acceseze fonduri europene pentru a creşte vizibilitatea grupului de producători locali.
*in person
Maksym Shylov
Expert în asigurări agricole și Group Practice Leader Food&Agriculture în cadrul grupului GrECo. Are o experiență de 19 ani în managementul riscului, în special în domeniul asigurărilor alimentare și agricole. A dezvoltat soluții de asigurare parametrică pentru clienți din mai multe țări.
*in person
Alexandru Haită
Deține 1100 hectare și a investit 200.000 de euro într-o distilerie unde transformă orzul, porumbul şi secara în primul whiskey din România, produs în Teleorman.
*in person
Florin Dănoaie
Directorul general al Domeniilor Boieru, a finalizat în 2021 un nou complex turistic viniviticol. Podgoria are 200 hectare de viță de vie, din care 70 de hectare se află la Ciumbrud, iar 130 la Rahău.
*in person
Dacian Badea
Preşedintele Fermelor Ecologice SILVANIA Cooperativă Agricolă, un lanț agroalimentar integrat vegetal-zootehnie-procesare. În fermele din Țara Silvaniei, se cultivă peste 2400 hectare de teren și se produce hrană pentru cele peste 1400 de vaci de lapte de la care se obține unt, brânzeturi și smântână.
*in person
Radu Niculescu
Sales Director în cadrul Merry Berry, cea mai mare plantație de afini bio din România, circa 100 hectare în județul Dâmbovița.
*in person
Valentin Popa
Cultivă ciuperci Pleurotus în județul Vâlcea, în 12 tuneluri care se întind pe o suprafață de 3600 mp.
*in person
Alexandru Baciu
Vicepreședintele LAPAR și proprietarul Fermei Baciu, cultivă cereale pe 2.000 de hectare, are 1.200 de vaci şi două magazine de desfacere a cărnii în Bucureşti.
*in person
Ionuț Lăscaie
Preşedintele Cooperativei Agricole de la Lunguleţu formată din 855 de membri
*in person
Alex Tudose
Farm Manager în cadrul Sol și Suflet, fermă care cercetează și dezvoltă pentru prima dată în România modelul de producție regenerativ și oferă un spațiu de educație și formare profesională pentru tinerii fermieri români aflați la început de drum, prin programul de internshipuri plătite.
*in person
Mihai Chesnoiu
Cultivă legume în câmp pe 5 hectare, legume în spaţii protejate pe 6.200 metri pătraţi.
*in person
Ionuț Victor Radu
Cultivă legume și fructe în solarii pe o suprafață care depășește un hectar în județul Olt
*in person
Mihail Coman
Directorul Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură (ICDP) Piteşti
*in person
Marius Bîcu
Director general al De la Ferma și al Unilact Transilvania. A construit o fermă modernă care administrează peste 800 hectare de teren arabil cultivate majoritatea cu cereale, o pășune de 200 hectare, 500 de vaci și oi. Fabrica companiei de procesare a laptelui este una din cele mai importante investiții din județul Alba și zonele învecinate.
*in person
Ionuț Vochin
Ionuț Vochin, proprietar al companiei Oxigen, are în localitatea Novaci, din județul Giurgiu, sere pe o suprafață de 17.000 de metri pătrați, cu producție în sistem hidroponic.
*in person
Ioan Gociman
Director Tehnic Executiv în cadrul Asociației Aberdeen Angus din România.
*in person
Viorel Marin
Președintele Asociației Naționale a Industriilor de Morărit și Panificație din România – ANAMOB
*in person
Nicoleta Dumitrescu
Co-fondator al BioFresh Banat, producător de legume proaspete, bunătăți pentru cămara de iarnă și răsaduri pentru grădină.
*in person
Ștefan Arsene
Fondator Aeroponix Robotics, primul start-up din România bazat pe sistemul de aeroponie care are un impact favorabil asupra mediului, în sensul că reduce consumul de apă cu până la 90%.
*in person
Ionel Păunel
Președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli OLT și inițiator al Grupului Uniunea Salvați Țăranul Român
*in person
Avraham Marian Cioceanu
Președintele Asociației BIO România
*in person
Ioana Nistorescu
Deține Livada de la Argeș – 4 hectare cultivate cu meri, peri, pruni, cireși și piersici. Toate investițiile au fost făcute din fonduri proprii. Pentru viitor caută soluții de valorificare a fructelor în produse cu valoare adăugată mai mare decât sucul sau chipsurile. În paralel, dezvoltă de 2 ani proiecte pentru startupurile de tehnologie din industria de agribusiness/agrifood împreună cu echipa Activize.tech
*in person
Corina Oprea
Crăiţa Merelor este numele unei livezi din Voineşti, în cadrul căreia se produc peste 130 de tone de mere anual. Sub brandul Crăiţa Merelor, familia Oprea comercializează fructe proaspete, suc natural de mere, organizează excursii în livadă, iar recent a început să dezvolte şi o pensiune în livada cu meri.
*in person
Nicu Vasile
Președintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR
*in person
Gabriel Gherghescu
Moderator
Producătorul emisiunii Viața satului – TVR
*in person