Romanian Agriculture Processing Forum
2023 | 2022
19 mai • JW Marriott Grand Hotel • București
Eveniment internațional dedicat marilor procesatori din agricultură – din industria cărnii, a laptelui, de morărit și panificație, viticultură, legumicultură și pomicultură. Forumul este parte a seriei de evenimente Romanian Agriculture 2022, alături de RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum și Seara Marilor Fermieri.
Vorbitori și Parteneri
Carolina Fernández Martín
Câștigătoarea celui de-al VI-lea Premiu Național Tânărul Fermier 2020, un concurs organizat de Asociația Tinerilor Fermieri (ASAJA) din Spania. Deține ferma zootehnică Casa Gutier, care comercializează produse din carne îmbogățită în Omega3.
*in person
Adam Nowak
Fermier polonez cu experiență în companii din sectorul agroalimentar și în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Din 2018 este Vicepreședintele CEJA – Consiliul European al Tinerilor Fermieri.
*in person
Marius Bîcu
Director general al De la Ferma și al Unilact Transilvania. A construit o fermă modernă care administrează peste 800 hectare de teren arabil cultivate majoritatea cu cereale, o pășune de 200 hectare, 500 de vaci și oi. Fabrica companiei de procesare a laptelui este una din cele mai importante investiții din județul Alba și zonele învecinate.
*in person
Daniel Donici
Proprietarul Artesana continuă investiția de 3,5 mil. euro prin care construiește a doua fabrică din Tecuci, Galați. Produsele Artesana sunt prezente în Auchan, Carrefour, Kaufland, Cora, Mega Image, Selgros și o parte din magazinele Profi și Lidl.
*in person
Dacian Badea
Preşedintele Fermelor Ecologice SILVANIA Cooperativă Agricolă, un lanț agroalimentar integrat vegetal-zootehnie-procesare – de la furcă la furculiță. În fermele din Țara Silvaniei, se cultivă peste 2400 hectare de teren și se produce hrană pentru cele peste 1400 de vaci de lapte de la care se obține unt, brânzeturi și smântână.
*in person
Zino Agha
Fondatorul Fermei Vâlsăneşti are ca obiectiv pentru 2021 – 2023 atingerea unui lot de 50 de vaci din rasa Bălțată Românească, 300 de capre Carpatine Românești și deschiderea a 3 magazine proprii în București, Pitești și Curtea de Argeș, de unde clienții pot cumpăra produse 100% naturale.
*in person
Fănel Bogos
Proprietarul Vanbet, grup care deţine 12 ferme pui de carne, 6 ferme găini ouă consum, două ferme găini reproducţie rasă grea, două ferme tineret înlocuire, o fermă tineret înlocuire rasă uşoară, abator, incubaţie, o fermă de capre şi o fabrică specializată pe lapte de capră, în judeţele Vaslui, Galaţi şi Iaşi.
*in person
Sandor Darabont
Profilul său de activitate include producția vegetală pe o suprafață de 3.000 de hectare, o bază de recepție cu o capacitate de 15.000 de tone, creșterea a circa 15.000 de viței de carne și o plantație de viță de vie pe o suprafață de 40 de hectare.
*in person
Florin Dănoaie
Directorul general al Domeniilor Boieru, a finalizat în 2021 un nou complex turistic viniviticol. Podgoria are 200 hectare de viță de vie, din care 70 de hectare se află la Ciumbrud, iar 130 la Rahău.
*in person
Nicu Vasile
Președintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România
*in person
Radu Niculescu
Sales Director în cadrul Merry Berry, cea mai mare plantație de afini bio din România, circa 100 hectare în județul Dâmbovița.
*in person
Valentin Popa
Cultivă ciuperci Pleurotus în județul Vâlcea, în 12 tuneluri care se întind pe o suprafață de 3600 mp.
*in person
Andreea Koronios
Marketing manager în cadrul ROA Cluj, un grup ce reuneşte 26 de producători agroalimentari, în principal din judeţul Cluj. Plănuiește să acceseze fonduri europene pentru a creşte vizibilitatea grupului de producători locali.
*in person
Diana Georgescu
În Livada de Poveste sunt cultivate 6 hectare cu peri, meri, pruni, cireși, vișini, piersici, gutui și zmeură. Anul acesta, pe lângă cele 6 hectare, a fost înființată o nouă plantație de 700 peri în sistem clasic. De asemenea, începând cu această toamnă proprietarii își doresc să înființeze o linie pentru a putea procesa fructele.
*in person
Ionuț Victor Radu
Tânăr fermier din județul Olt care cultivă legume și fructe în solarii pe o suprafață care depășește un hectar.
*in person
Ioan Gociman
Director tehnic executiv la Asociația Aberdeen Angus din România
*in person
Mihail Coman
Directorul Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură (ICDP) Piteşti
*in person
Viorel Marin
Președintele Asociației Naționale a Industriilor de Morărit și Panificație din România – ANAMOB
*in person
Nicoleta Dumitrescu
Co-fondator al BioFresh Banat, producător de legume proaspete, bunătăți pentru cămara de iarnă și răsaduri pentru grădină.
*in person
Gabriel Gherghescu
Moderator
Producător emisiunea Viata satului – TVR
*in person
Constantin Rudnițchi
Jurnalistul RFI are o experiență de 30 de ani în presa scrisă, audio și TV ca jurnalist, moderator și realizator de emisiuni.
*in person
Organizatori și Parteneri
Organizatori